Nederland is een klein land, maar het beschikt over heel veel artiesten die je van je sokken kunnen blazen. Sommigen verleggen zelfs grenzen op Europees niveau. Hier zijn de 5 Nederlands band waar jij naar moet luisteren. 

Iguana Death Cult 

Een simpele garage rock band uit Rotterdam. Hoewel hun muziek vrij luid is, hebben ze een psychedelische flair waar veel mensen van houden. Harde vocals, ruwe drums en een geluidsmuur aan gitaren zijn de peilers van deze band. 

Klangstof 

Warme bass, zware tonen en een volledige band die elk aspect covert in een breed spectrum. Dit is Klangstof, een post-rock band uit Holland, de leider van de band woonde in Noorwegen. 

Pink Oculus 

Muziek  die gemaakt is om op te dansen. Deze muzikant, geïnspireerd door Soul, die momenteel doorheen Nederland toert, produceerde een gigantische plaat met de meest dansbare muziek van het jaar. Haar vocals zijn uitstekend op die bass lines en de minimalistische drums. 

Yung Internet 

Eén van de meest bekende trip-hop duos in de geschiedenis van het land. Yung Internet’s lyrics focussen vooral op het uitgaan in Amsterdam, met een speciale focus op nieuwe technologieën en de voortdurende zoektocht naar Wifi. Millennials voelen zich in deze stijl meteen thuis. 

De Staat 

De coolste rockband van Nederland, ze hebben net een tour erop zitten met Muse. Hard rock is wat telt hier, terwijl de liedjes mosh pit actie vereisen. Ze hebben ook recent hun vijfde album uitgebracht. 

Hier zijn ze dan, deze muzikanten hebben muziek helemaal verandert in Nederland en het ziet er naar uit dat ze niet meteen gaan stoppen. Kende je er één van? Welke zijn jouw favorieten? 

5 Bands uit Nederland waar jij naar moet luisteren