Velen denken dat Nederland een saai land is, met weinig dingen die je er kunt doen, maar meer fout kan je haast niet zijn. Nederland staat bekend om zijn vele festivals en evenementen doorheen het jaar. Fijne kunsten, eten, muziek en theater evenementen, die zijn diegene waar je in de zomer naartoe wil gaan.

Noordzee Jazz Festival

Afbeeldingsbron: wikimedia.org

Dit is het grootste Jazz festival in Nederland. Elk jaar komen er 65000 bezoekers en genieten ze van de grootste namen in de jazz-wereld. Het is een evenement dat 3 dagen duurt met meer dan 15 podia over Rotterdam met 1300 muzikanten van over de hele wereld.

Openlucht theaters in Nederland

Afbeeldingsbron: whatsupwithamsterdam.com

Dit is niet één evenement, maar een heleboel geprogrammeerd op openlucht podia van mei tot September elk jaar. Er zijn meer dan 60 podia.

Vlaggetjesdag

Afbeeldingsbron: booking.com

Vlaggetjesdag is één van de belangrijkste evenementen in Den Haag. Traditionele kledij, voedsel en muziek can men gedurende deze dag allemaal aanschouwen. Hier ontdek je ook de beste boottochtjes, vis en traditionele handwerken.

Westland Boot Parade

Afbeeldingsbron: motorhomefulltime.com

Deze parade is één van de meest spectaculaire in het land, met veel verschillende versierde boten, het thema is elk jaar anders. Dit is een evenement over 3 dagen en lokt elk jaar meer dan 50000 bezoekers.

’t Preuvenemint

Afbeeldingsbron: cpmaastricht.com

Dit is een voedsel-evenement verspreid over 4 dagen op Vrijthof plein, hier hebben ze het beste voedsel en de beste wijnen van de buurt, in combinatie met goede muziek om het nog beter te maken. De beste restaurants in Limburg komen hun beste creaties tonen en jij kan ze proeven.

Deze lijst is niet voor mensen die houden van de oude traditionele resort vakanties, toch zijn we ervan overtuigd dat deze keuzen meer interessant zijn en je Nederlands meer doen appreciëren. We beschikken over lekker eten, en een leuke sfeer, we hebben enkel meer bezoekers nodig.

Zomer in Nederland – De grootste evenementen om naartoe te gaan