De haven in de Nederlandse stad wordt beschouwd als een van de belangrijkste overslagpunten voor de drug in Europa: nu heeft de politie er een van haar grootste drugsvondsten ooit gedaan.

De Nederlandse douane heeft in de haven van Rotterdam meer dan vier ton cocaïne in beslag genomen. Het is een van de grootste drugsvondsten in de geschiedenis van de haven, vertelde een woordvoerder van het openbaar ministerie vrijdag aan het persbureau AFP. De drugs, met een straatwaarde van 301 miljoen euro, werden vrijdagnacht ontdekt in een container die geladen was met hout uit Suriname in Zuid-Amerika en bestemd was voor een bedrijf in Polen.

De in beslag genomen 4.022 kilo cocaïne is vernietigd, aldus het Openbaar Ministerie. Rotterdam is een van de belangrijkste toegangspoorten voor cocaïne in Europa. In februari nog werd in Hamburg en Antwerpen bij een gezamenlijke operatie van de Belgische, Nederlandse en Duitse politie een recordhoeveelheid van 23 ton cocaïne in beslag genomen, bestemd voor Nederland.

Douane neemt vier ton cocaïne in beslag in Rotterdam