Hoewel het een heel oud Europees land is, beschikt Nederland over een unieke sfeer dat zich onderscheidt van de rest van Europa. Elk land heeft z’n eigen eigenaardigheden en Nederland is hierop geen uitzondering. Dit zijn een paar van de meest bizarre feiten over Nederland. 

Het is dichtbevolkt 

Nederland is het meest dichtbevolkte land in heel Europa, met meer dan 487 inwoners per vierkante kilometer. Er is geen competitie die gaat over het meest dichtbevolkt zijn. Er wonen hier heel veel mensen. 

Ze vonden gin uit 

Niet iedereen weet dat gin in Nederland werd uitgevonden in de 1§e eeuw. Volgens het verhaal werd deze drank populair in Groot Brittanië nadat Willem van Oranje de Engelse, Schotse en Ierse tronen overnam. Momenteel is gin één van de meest populaire dranken in de wereld. 

Ze legaliseerden homohuwelijk als eerste 

Niet elk land is zoveel vooruit als Nederland. Ze hebben huwelijken tussen mensen van hetzelfde geslacht al gelegalizeerd in 2002. Dit is pas Avant-Garde. Op 1 april 2002 werd het eerste huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht gehoude, sindsdien volgden er al duizenden. 

Eigenlijk zijn ze niet ‘Dutch’ 

Hoewel de Nederlandse taal in het Engels ‘Dutch’ wordt geheten, zijn de mensen die in Nederland wonen niet ‘Dutch’. Ze verwijzen naar zichzelf als Nederlanders, maar mensen uit Hollanders, noemen zichzelf eerder Hollanders. 

Ze houden echt van fietsen 

Fietsen zijn in in Nederland, De meeste Nederlands vinden de fiets essentieel om zichzelf te vervoeren binnen hun dorp. 84% heeft een fiets, dit zorgt ervoor dat Nederland het land wordt met de meesten fietsen per inwoner in de hele wereld, niet slecht. 

Het is één van de meest beroemde landen in de wereld, maar nog weet niet iedereen deze dingen. Deze dingen hebben de Nederlandse maatschappij gevormd tot wat het nu is. 

Afbeeldingsbron: iamexpat.nl
5 feiten over Nederland die je niet weet